مواد غذایی مؤثر برای مقابله با کرونا
مقدمه:
مواد غذایی که ما در طول روز مصرف میکنیم نقش مهمی در حفظ سلامتی ما
دارند و در دوران شیوع کرونا این نقش بسیار مهمتر خواهد بود زیرا برای مقابله با
این ویروس تنها سلاح ما تقویت سیستم ایمنی با استفاده از مواد مغذی است. برخی از
الگوهای غذایی ممکن است بدن را بهتر در برابر حملات میکروبی و ویروسی آماده کند
اما بعید است که غذاهای محافظتکننده ویژهای در این رابطه وجود داشته باشند. بااینحال هر مرحله از پاسخ
ایمنی بدن به وجود عناصر ریزمغذی بسیاری متکی است. نمونههایی از مواد مغذی که
برای رشد و عملکرد سلولهای ایمنی بسیار حائز اهمیت هستند شامل ویتامین C، ویتامین D، روی، سلنیوم، آهن و
پروتئین است که در انواع غذاهای گیاهی و حیوانی یافت میشوند. اما داشتن یک رژیم
غذایی سالم برای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز راه مناسب دیگری است. چنانچه تغذیه و رژیم غذایی مناسبی ندارید خرید اینترنتی مکمل مولتی ویتامین و یا خرید قرص تقویت سیستم ایمنی از طریق داروخانه آنلاین توصیه میشود.
5 ترفند غذایی سالم برای
مبارزه با کرونا
مصرف میوه و سبزیها
خرید، ذخیره و پختن سبزیها تازه میتواند چالشبرانگیز باشد، بهویژه
هنگامیکه به والدین توصیه میشود خروج از خانه را محدود کنند. درهرصورت برای
تقویت سیستم ایمنی لازم است مقدار زیادی میوه و سبزی در رژیم خود داشته باشید.
میوهها و سبزیها علاوه بر اینکه بهصورت تازه خورده میشوند، در
صورت فریز شدن بیشتر مواد مغذی و عطروطعم آنها حفظ میشود. استفاده از سبزیها
تازه برای پختن سوپها، خورشها یا غذاهای دیگر، باعث ماندگاری بیشتر آنها شده و
در صورت فریز شدن نیز بهسرعت گرم میشوند.
مصرف مواد غذایی کنسروی
کنسرو لوبیا و نخود که مقدار زیادی مواد مغذی را تأمین میکند ، میتواند
برای ماهها یا حتی سالها ذخیره شوند و به روشهای مختلف در وعدههای غذایی
گنجانده شود. ماهیهای روغنی کنسرو شده مانند ساردین، ماهی خالمخالی و ماهی آزاد
سرشار از پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3 و طیف وسیعی از ویتامینها و مواد معدنی
هستند. میتوان از آنها بهصورت سرد در ساندویچ، سالاد یا ماکارونی استفاده کرد و
یا بهعنوان بخشی از یک وعده غذایی گرم آنها را طبخ کرد.
سبزیهای کنسرو شده، مانند گوجهفرنگی، حاوی مقادیر کمتری ویتامین
نسبت به محصولات تازه هستند ، اما زمانی که تهیه محصولات تازه یا سبزیها منجمد بهسختی
امکانپذیر است گزینه خوبی محسوب میشوند.
لوبیای خشک، حبوبات و غلاتی مانند عدس، نخود خردشده، برنج و کینوا نیز
گزینههای مغذی و ماندگاری هستند که خوشمزه، مقرونبهصرفه و سیرکننده هستند. جو
دوسر پختهشده با شیر یا آب نیز میتواند یک گزینه عالی برای صبحانه باشد و میتوان
آن را با ماست، میوههای خردشده یا کشمش طعم دار کرد و برای تنوع مورداستفاده قرارداد.
میان وعدههای سالم تهیه کنید
کودکان اغلب به خوردن یک یا دو میان وعده در طول روز نیاز دارند. بهجای
دادن شیرینی یا تنقلات شور به کودکان، گزینههای سالم مانند آجیل، پنیر، ماست، میوههای
خردشده یا خشک، تخممرغ آب پز یا سایر گزینههای سالم را انتخاب کنید. این غذاها مقوی، سیرکننده و
مفید هستند و به ایجاد عادات غذایی سالم مادامالعمر کمک میکنند.
غذاهای فرآوری شده را محدود کنید
وعدههای غذایی آماده، میان وعدهها و دسرهای بستهبندیشده اغلب غنی
از چربی اشباع، قندها و نمک هستند. اگر غذاهای فرآوری شده خریداری میکنید به برچسب آنها نگاه کنید و سعی کنید گزینههای
سالم حاوی مقدار کمتری از این مواد را انتخاب کنید. سعی کنید از نوشیدنیهای شیرین
نیز خودداری کنید و در عوض مقدار زیادی آب بنوشید. افزودن میوهها یا سبزیهایی
مانند لیمو، برشهای خیار یا توتها به آب یک روش عالی برای اضافه کردن عطروطعم به
آب مصرفی است.
غذاهای شور و فرآوری شده میتوانند توانایی بدن شما برای مبارزه مؤثر
با بیماریهای عفونی را محدود کنند. نیازی به قطع همه موارد ناسالم یا شروع یک رژیم
سخت نیست، سعی کنید کمی مقدار آنها را کاهش دهید.
آیا مکملها میتوانند از COVID-19 جلوگیری کنند؟
هیچیک از غذاها، مواد مغذی یا مکملهای غذایی نمیتواند از عفونت ویروس کرونا جلوگیری کند، اما تغذیه سالم به بدن شما کمک میکند تا با بیماری
مقابله کند. مکملها (مانند ویتامینها و مواد معدنی) میتوانند مفید باشند، اما
فقط درصورتیکه شما نمیتوانید مواد مغذی را بهطور مرتب از طریق رژیم غذایی
دریافت کنید، در غیر این صورت مکملها ممکن است برای شما مضر باشند. یعنی در صورت کمبود ویتامین خرید اینترنتی قرص مولتی ویتامین و مولتی دیلی از طریق داروخانه آنلاین و سایر مراکز معتبر پیشنهاد میشود.
نکات بهداشتی مواد غذایی در هنگام شیوع ویروس کرونا
در حال حاضر هیچ مدرکی در رابطه با انتقال کرونا از طریق مواد غذایی وجود
ندارد ولی ممکن است افراد با لمس ظرف یا بسته آلوده
به ویروس و سپس لمس صورت خود آلوده شوند
هرچند بیشترین خطر ناشی از تماس نزدیک با دیگران هنگام خرید غذا یا دریافت آن است.
بنابراین رعایت بهداشت هنگام دست زدن به غذا برای جلوگیری از بیماری بسیار مهم است.
برای این منظور بستههای غذا را میتوان قبل از باز کردن و انتقال به
یخچال با ضدعفونیکننده تمیز کرد. محصولات بستهبندی نشده مانند میوه و سبزیها را
نیز کاملاً در زیر آب روان باکمی ماده شوینده یا ضدعفونیکننده بشویید.
پایان:
لازم به ذکر است که هیچ تحقیقی درباره غذاهایی که بهطور خاص به مبارزه با COVID-19 کمک میکنند، انجامنشده است. بااینحال، مطالعات قبلی نشان داده است که خوردن برخی غذاها میتواند سلامت شما را بهبود ببخشد و توانایی بدن شما را برای مبارزه با ویروسهای مهاجم تقویت کند. جهت افزایش توان بدن خرید آنلاین قرص افزایش تقویت سیستم ایمنی از داروخانه آنلاین پیشنهاد میشود.
Comments
Post a Comment